به کمک احتیاج دارید؟ با ما تماس بگیرید: 02136057761 و یا info@farazinsanat.ir

اینورتر چیست؟

اینورتر چیست

اینورتر یکی از تجهیزات الکترونیکی پرکاربرد است که جریان مستقیم را به جریان متناوب تبدیل می‌کند. با حضور این ابزار، تحول بی‌نظیری در صنعت برق شکل گرفت، طوری که هم اکنون از آن برای زمینه‌های مختلف استفاده می‌کنند، شرکت SEW یکی از پیشروهای صنعتی در زمینه تولید اینورترهای صنعتی است. این اینورترها که با نام «MOVITRAC» شناخته می‌شوند، برای کنترل سرعت موتورهای الکتریکی در انواع ماشین‌آلات و دستگاه‌های صنعتی استفاده می‌شوند. اینورتر sew دارای قابلیت‌هایی همچون کنترل پیچیده سرعت، حفاظت‌های مختلف برای موتورها، قابلیت اتصال به شبکه‌های کنترلی مختلف (مانند پروتکل‌های کارخانه‌ای معمولی و شبکه‌های صنعتی) و قابلیت تطبیق با نیازهای مختلف برنامه‌های صنعتی است. همچنین، این اینورترها از تکنولوژی‌های پیشرفته‌ای همچون سنسورهای تشخیص جریان و ولتاژ، کنترل V/F استفاده می‌کنند تا عملکرد بهینه و پایداری را برای موتورها فراهم کنند.

اینورتر چیست؟

اینورتر چیست؟

این ابزار با تبدیل جریان مستقیم به جریان متناوب توانایی تغییر فرکانس و ولتاژ را دارد و موجب اجرای الکتروموتور می‌شود. جایگاه آن بین منبع برق و موتور است و در وسایل پرکاربرد خانگی و صنعتی مانند ماشین لباس شویی، پمپ‌های آب، کولرگازی و… حضور دارد. نتیجه اینورتر، موج مربعی است که با فیلتر به موجب سینوسی تبدیل می‌شود. در واقع، حالت پیشرفته‌تر اینورتر، به صورت بهینه طراحی می‌شود و خروجی آن به حالت موج pwm است. انواع اینورترها به دو حالت سه فاز و تکفاز طراحی می‌شود و نحوه کار کردن آن‌ها برعکس کار یکسو کننده‌ها است.

انواع اینورتر

اینورترها با تبدیل فرکانس و سطح ولتاژ تولیدی به اندازه دلخواه و تامین برق شهر AC خروجی به کمک ولتاژ و فرکانس در وسایل مختلف به کار می‌رود. از برق AC در خروجی اینورتر به کنترل و راه اندازی انواع موتورهای AC سه فاز می‌پردازد.

اینورتر ها از نظر ورودی

انواع اینورتر از نظر ورودی

اینورتر از نظر ورودی به دو مدل اینورتر تک فاز و اینورتر سه فاز تقسیم می‌شود:

• اینورتر تک فاز

اینورتر تک فاز به دو شکل اینورتر نیم پل و اینورتر تمام پل تقسیم می‌شود:
اینورتر نیم پل: این مدل همان بلوک ساختمانی اساسی در اینورتر تمام پل است. این محصول از دو سوئیچ طراحی می‌شود و درون آن از خازن‌های دارای ولتاژ o/p استفاده شده است. این خازن‌های معادل Vdc2 هستند. از ویژگی دیگر اینورترهای تک فاز می‌توان به متعادل‌سازی سوئیچ‌ها اشاره کرد. در واقع هنگام فعال‌سازی سوئیچ، سوئیچ دیگر غیرفعال می‌شود.
اینورتر تمام پل: این مدل، توانایی تبدیل جریان مستقیم به جریان متناوب را دارند. به دلیل باز و بسته شدن سوئیچ‌ها دستیابی آن ساده است. همچنین از حالت‌های کاری متفاوت برخوردار می‌باشد و حالت‌ها به سوئیچ بسته مربوط می‌شود.

• اینورتر سه فاز

این مدل اینورتر برای تغییر یک ورودی DC به خروجی AC سه فاز کاربرد دارد. سوئیچ‌های مورد استفاده اینورتر سه فاز به حالت مکمل طراحی شده اند. با نصب اینورتر در کنار منبع DC، راه اندازی می‌شود و ولتاژ قطب درون یک اینورتر سه فاز با ولتاژ قطب درون اینورتر نیم پل تک فاز یکسان است. از مدل‌های رایج اینورترها می‌توان به دو مد انتقال ۱۲۰ درجه و ۱۸۰ درجه اشاره کرد.

اینورترها از نظر فاز و شکل موج خروجی

اینورترها از نظر موج تولیدی به دسته‌های زیر تقسیم می‌شوند:

اینورتر موج مربعی:

برای بارهای مقاومتی مناسب است، اما به عنوان نامناسب‌ترین موج‌های تولیدی میان اینورترها شناخته می‌شود.

اینورترهای موج سینوسی خالص:

برای تجهیزات مختلف الکتریکی کاربرد دارد و به عنوان بهترین اینورتر شناخته می‌شود، زیرا انواع بارها را تولید می‌کند و توانایی باز تولید موج سینوسی در برابر شبکه برق خانگی به حالت خالص را دارد.

اینورتر موج سینوسی اصلاح شده یا شبه سینوسی:

این مدل از موج سینوسی و مربعی تشکیل می‌شود و برای بارهای مقاومتی و خازنی انتخاب مناسبی است. زیرا به کمک بارهای القایی نویز ایجاد می‌کند و به دلیل پرکاربردی‌ترین و اقتصادی‌ترین موج تولیدی در تولید انواع وسایل کاربردی خانگی مانند تلویزیون، رادیو و… استفاده می‌شود.

اینورتر ها از نظر موج

انواع اینورتر از نظر موج تولیدی

اینورترها از خروجی‌های متفاوتی در سطح‌های مختلف ولتاژ برخوردارند. با توجه به این موضوع به دسته‌های زیر تقسیم می‌شوند:

اینورترهای دو سطحی:

این سبک اینورتر جز رایج‌ترین است. تنها از دو سطح ولتاژی در خروجی بهره می‌برد که شامل ولتاژ پیک مثبت و ولتاژ پیک منفی است. اینورترهای دارای سطح ولتاژ صفر نیز جز اینورتر دو سطحی به حساب می‌آید.

اینورتر چند سطحی

اینورترهای دارای چند ولتاژ خروجی به اینورتر چند سطحی معروف هستند. این مدل اینورترها برای ولتاژ و توان‌های بالا پیشنهاد می‌شود و از ویژگی‌های بارز آن‌ها می‌توان به اعوجاج هارمونیکی کمتر و پایین بودن سطح تداخل امواج الکترومغناطیسی اشاره کرد. همچنین از آرایش خازنی و ترانسفورماتوری بهره‌مند هستند. اینورترهای چند سطحی به چند مدل خازن هواییف هیبریدی، دود کلمپ و Cascade H تقسیم می‌شوند.

اینورتر چگونه کار می‌کند؟

اینورترها به دو شکل متصل به شبکه و جدا از شبکه کار می‌کند مدل‌های متصل به شبکه توان ورودی یکنواخت ندارند و از الگوی خاص برای تبدیل جریان DC به AC کمک می‌گیرند. از این شیوه برای اتصال به برق شبکه و کاهش میزان برق مصرفی استفاده می‌کنند. اینورتر جدا از شبکه نیز نیازی به اتصال برق شبکه ندارد و با تبدیل ولتاژ DC باتری ۱۲ ولتی به ولتاژ ۲۲۰ ولتی AC برای وسایل برقی خانگی استفاده می‌شود.

راهنمای خرید و نکات مهم در خرید اینورتر

برای خرید و انتخاب اینورتر عوامل موثری همچون نوع برق مصرفی، میزان بار وارد شده به موتور و… بستگی دارد. برای انتخاب مبدل فرکانس نیز باید به نوع ماشین آلات، دقت سرعت، گشتاور راه اندازی و محدوده تنظیم سرعت دقت کنید. بدین شکل، در کنار استفاده از اینورتر مناسب، به کاهش هزینه‌ها نیز کمک می‌کنید. در موارد زیر به پارامترهای مهم برای انتخاب اینورتر اشاره می‌کنیم:

توان موتور:

توان موتور روی پلاک اینورتر و پلاک الکتروموتور مشخص شده است. اینورتر باید توان برابر با توان الکتروموتور یا بیشتر از توان آن داشته باشد. با انتخاب توان اینورتر بزرگتر از توان موتور، عملکرد مناسبی از آن مشاهده نخواهید کرد.

سرعت موتور:

سرعت نامی موتور به دو عامل فرکانس و تعداد قطب موتور بستگی دارد. این دو پارامتر به یکدیگر وصل هستند. در واقع برای اجرای موتورهای دارای دور بالا، اینورترهای دارای فرکانس خروجی ۶۰۰ هرتز و بالاتر مناسب است. در غیراین صورت هنگام شروع، سرعت موتور به سرعت نامی موتور نمی‌رسد.

ظرفیت اینورتر:

به طرفیت باتری‌ها و تطابق آن با ظرفیت اینورتر توجه کنید. ظرفیت باتری برقی است که توانایی ذخیره‌سازی دارد و ظرفیت اینورتر مقدار برقی است در یک مدت زمان مصرف می‌شود. برای تهیه باتری حتما در مورد انواع آن با فروشنده صحبت کنید.

نوع کاربرد:

برای تهیه اینورتر حتما به نوع کاربرد آن توجه کنید. امروزه اینورترها با توجه به شرایط و نوع استفاده به دسته‌های مختلف خودرویی، آسانسوری، جوشکاری و… تقسیم شده اند.

توجه به قیمت:

اینورترها با قیمت‌های متنوعی ارائه می‌شود و عوامل مختلفی همچون توان، سبک یا سنگین بودن، ولتاژ تغذیه، مشخصات سخت افزاری و قابلیت‌های کنترلی روی هزینه نهایی آن‌ها تاثیرگذار است. همچنین هر چه برند انتخاب معروف‌تر باشد، بی‌شک برای خرید آن باید هزینه بیشتر بپردازید. برندهایی همچون دلتا، یاسکاوا و… دارای قیمت‌های بیشتری هستند. توان اینورتر نیز هر چه بالاتر رود، قیمت آن بالاتر خواهد بود.

سخن پایانی

حال که با اینورتر یا درایو آشنا هستید و اطلاعات دقیقی بدست آورید، خوب است برای تهیه آن به سراغ فروشگاه فرازین صنعت بروید. این فروشگاه با سابقه درخشان بیشتر از ۱۰ سال، فعالیت گسترده‌ای در حوزه فروش اینورتر انجام می‌دهد. قیمت و کیفیت محصولات کاملا تضمین شده است و به خوبی توانسته رضایت مشتریان را جلب کند.